Що робити, якщо працівники ТЦК відібрали права

Новий мобілізаційне законодавство дала багато важелів впливу працівникам ТЦК на громадян, якщо ті уникають військового облік, одне з них це вилучення прав. Проте законність даного вилучення викликає багато питань у чоловіків.

Адвокат Дмитро Франчук розповів, що робити, якщо працівники ТЦК вилучили права у військовозобов’язаної особи через порушення правил військового обліку.

За словами адвоката, мобілізаційний закон, який нещодавно набув чинності, дійсно передбачає можливість обмеження прав осіб, які ухиляються від військового обліку. Проте юрист наголосив на тому, що співробітники ТЦК не можуть позбавляти військовозобов’язаних водійських прав. Втім, рішення про вилучення цих документів може прийняти лише суд.

У Міністерстві оборони України зазначили, що у разі невиконання обов’язків військовозобов’язаним, ТЦК та СП можуть звернутися до суду щодо тимчасового обмеження права громадян України керувати транспортними засобами під час мобілізації. Рішення про позбавлення водійського посвідчення приймає суддя. У цьому випадку рішення суду підлягає негайному виконанню. Представники ТЦК самі права такого не мають“, – розповів адвокат.

При цьому адвокат рекомендує громадянам фіксувати підозрілі дії працівників ТЦК на камеру чи диктофон, вимагати пояснень та документів, на основі яких вони діють.

У тому випадку, якщо військові поводяться грубо, слід звернутися до поліції та вимагати реєстрації звернення. У разі відмови можна подати скаргу в прокуратуру або суд.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.