Нові правила перевірки військово-облікових документів

В мобілізаційному законодавстві прописано, що перевіряти військового облікові документи чоловіків віком від 18 -60 років можуть представниками органів охорони державного кордону, ТЦК та СП або поліцейськими.

Які повноваження на сьогодні мають представники влади розповів Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram – каналі.

«Підсумкова публікація про зміни до мобілізаційного законодавства стосуватиметься нововведень у перевірці документів військового обліку», – зазначив Омбудсмен.

Згідно з інфографікою, опублікованою Лубінцем, перевірку військово-облікових документів у чоловіків віком від 18 до 60 років можуть проводити представники Держприкордонслужби, ТЦК та СП або поліції.

Крім того, особа, яка проводить перевірку військово-облікових документів зобов’язана вказати своє прізвище, ім’я та по батькові, а також пред’явити службове посвідчення і документ, що посвідчує особу та повноваження виписувати повістки.

Під час вручення повістки представник влади повинен перевірити приналежність громадянина до військового обов’язку, звірити його дані та військово-обліковий документ з даними ЄДРПОУ.

У разі виявлення порушення правил військового обліку, старший групи оповіщення повинен запросити громадянина проїхати з ними до ТЦК та СП для взяття на військовий облік, проходження ВЛК тощо.

Якщо громадянин відмовляється від повістки, уповноважена особа складає акт про відмову, який підписують не менше двох членів групи оповіщення.

У разі відмови від проїзду до ТЦК та СП, поліцейські, які входять до групи оповіщення, мають право затримати особу і в примусовому порядку доставити її до ТЦК та СП.

Також Лубінець розповів про особливості перевірки військово-облікових документів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.