В Україні обмежили роботу Telegram: що відомо

Деяким Українцям заборонили використовувати Telegram. Тепер його заборонено використовувати військовослужбовцям, державним службовцям і працівникам підприємств критичної інфраструктури. При цьому категорично їм не заборонять користуватися цим месенджером, але його доведеться видалити зі службових девайсів.

Про це повідомили в Раді національної безпеки і оборони України на засіданні з координаційним центром кібербезпеки (НКЦК) – ключового органу координації та контролю у сфері кібербезпеки.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко заявив, що в розпал повномасштабної війни, користуватися месенджером власником якого є росіянин Павло Дуров, становить реальну загрозу національній безпеці України.

Начальник ГУР Кирило Буданов також зазначив, що листування в Telegram тепер стало небезпечним з точки зору конфіденційності інформації. ГУР має незаперечні докази того, що російські спецслужби мають доступ до особистого листування користувачів Telegram. Тому секретні дані, які містяться в таких листах, можуть стати надбанням ворога і бути використані у війні проти України. Тому ГУР вважає, що використання Telegram для службового спілкування потрібно обмежити.

Telegram буде видалено з усіх офіційних пристроїв

Таким чином, на засіданні, де брали участь керівники всіх силових структур, в тому числі керівники Нацбанку, Мінцифри, регуляторів у сфері електронних комунікацій, було вирішено обмежити використання Telegram.

Адже, на думку учасників, Telegram – це не лише потужна ідеологічна зброя ворогів, а й джерело, за допомогою якого окупанти розповсюджують шкідливі програми, встановлюють геолокацію користувачів і коригують ракетні удари.

«З метою мінімізації цих загроз ми прийняли рішення про заборону встановлення та використання Telegram на офіційних пристроях працівників державних органів, військовослужбовців, працівників сектору безпеки та оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Загалом цим месенджером не можна буде користуватися зі службових пристроїв. Водночас щодо особистих девайсів заборони немає.

«Виняток робитимуть лише тим особам, які використовуватимуть цей месенджер у рамках службових обов’язків». – уточнили в НКЦК.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.