Повістки почали надходити поштою: хто їх отримає першими

“Укрпошта” розпочала розсилку повісток військовозобов’язаним, згенерованих через електронний реєстр. Станом на 17 вересня було відправлено вже понад 6000 таких повідомлень.

Адвокатка Таміла Алексик вважає, що повістки формували на основі даних з відкритих реєстрів, до яких Міністерство оборони має доступ. Вона пояснила, що в першу чергу повістки отримають ті, хто нещодавно оновлював свої дані в ТЦК та СП, оскільки їхні відомості вже доступні. А от для тих, хто не оновлював інформацію, її доведеться збирати через додаток “Дія” або інші реєстри, що потребуватиме додаткових зусиль.

Чимало громадян досі переконані, що повістку повинні вручити особисто під підпис, але ці правила вже змінилися. Зміни були закріплені в урядовій постанові, в якій прописано новий порядок вручення повісток.

“Найбільше мене непокоїть пункт про те, що навіть якщо людина не отримала повістку особисто або за місцем реєстрації, вважається, що вона все одно була проінформована. Це може призвести до багатьох проблем у майбутньому”, – наголошує адвокатка.

Вона також пояснила, що підтвердженням отримання повістки вважаються наступні ситуації:

  • отримання поштового повідомлення з підтвердженням факту вручення;
  • відмова від отримання листа з відповідною позначкою;
  • відмітка про відсутність особи за адресою, яку вона вказала в ТЦК під час уточнення облікових даних;
  • відмітка про відсутність за зареєстрованою адресою, якщо особа не повідомила іншу адресу проживання.

Алексик додала, що не очікує, що листоноші вручатимуть повістки особисто або дзвонитимуть у двері. Також малоймовірно, що будуть надсилати СМС-повідомленням на телефони, що повістка у поштового оператора, адже це вимагатиме наявності контактів усіх призовників віком від 18 до 60 років. Найімовірніше, “Укрпошта” використовуватиме процедуру, за якою повістка зберігатиметься у відділенні певний час, і призовник повинен буде прийти за нею самостійно, а повідомляти про її наявність будуть спеціальними листами, які будуть залишати в поштових ящиках.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.