Одна з країн Європи шукає способи повернути українських чоловіків призовного віку додому

Нідерланди шукають способи заохочення повернення українських чоловіків призовного віку на батьківщину. Відомо, що українські біженці продовжують отримувати підтримку від держави. Про це заявив прем’єр-міністр Дік Схооф під час обговорення міграційної політики в парламенті, відповідаючи на запитання лідера “Партії Свободи” Герта Вілдерса.

Вілдерс висловив занепокоєння через те, що “десятки тисяч” українських чоловіків знаходяться в Нідерландах, у той час як український уряд прагне їх повернення для захисту країни або участі у відбудові. “У часи війни цілком нормально допомагати захищати свою країну”, — зазначив Вілдерс.

Схооф підкреслив, що планує обговорити це питання з українською стороною. Він також наголосив, що українські біженці мають право на притулок, медичне обслуговування, роботу та освіту, як і раніше.

Згідно з інформацією, станом на осінь минулого року в Нідерландах проживало понад 19 тисяч українських чоловіків призовного віку, загальна кількість чоловіків з України становила близько 39 тисяч, а жінок — 63 тисячі.

Також повідомлялося, що українські чоловіки, які перебувають за кордоном і мають прострочені закордонні паспорти, можуть зіткнутися з серйозними труднощами.

Також читайте:

Мобілізація починає набирати оберти: почався централізований друк повісток

Протермінований паспорт за кордоном: що робити чоловікам призовного віку

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.