Укрпошта розпочала розсилку повісток: у військовозобов’язаних є два тижні

В Україні запроваджено централізовану систему друку повісток та їх доставку через “Укрпошту”. 17 вересня відбувся перший обмін електронними повістками між територіальними центрами комплектування (ТЦК) та “Укрпоштою”, повідомляє Ukrainian Military Pages з посиланням на Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Близько 6 тисяч повісток для військовозобов’язаних були автоматично передані з ТЦК на сервери “Укрпошти”. Важливо, що рішення про надсилання повісток ухвалювали не місцеві ТЦК. Повістки, згенеровані Реєстром військовозобов’язаних і підписані електронними підписами начальників ТЦК, “Укрпошта” друкує їх та надсилає рекомендованими листами за домашніми адресами. Кожна повістка має QR-код для перевірки її автентичності.

Отримувачі повинні з’явитися до ТЦК протягом 14 днів. Повістка вважається врученою у випадках:

– отримання поштового відправлення;
– відмови від отримання;
– відсутності за повідомленою ТЦК адресою;
– відсутності за зареєстрованою адресою проживання, якщо інша адреса не була повідомлена ТЦК.

За неявку передбачено адміністративну відповідальність, а поліція на вимогу ТЦК може примусово доставити порушників. Якщо це неможливо, суд може тимчасово позбавити їх права керування транспортними засобами.

Перевірити чинність повістки можна через QR-код за допомогою застосунку “Резерв+”. Міноборони підтвердило, що за кожне порушення військового обліку чоловік буде отримувати штраф на суму 17 -25 тисяч гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.