Платіть, але зв’язку не буде: у Kyivstar зробили важливу заяву

Президент компанії “Київстар” Олександр Комаров заявив, що на сьогодні приблизно 65% мережі здатні працювати в автономному режимі до чотирьох годин. Водночас орган Держспецзв’язку вимагає забезпечити 10 годин автономної роботи. Комаров повідомив, що компанія планує до другого кварталу 2025 року досягти 6 годин резервної роботи для 30% мережі.

За словами Комарова, минулого року “Київстар” намагався забезпечити автономну роботу всієї мережі на 4 години, але через низку помилок, зокрема через використання свинцевих акумуляторів, це не вдалося. Він пояснив, що такі акумулятори не можуть витримувати нестабільний режим відключення електроенергії, коли протягом 8 годин світла немає, а лише 2 години є.

“Наразі ми змінюємо обладнання й плануємо найближчим часом забезпечити 4 години резервної роботи,” – зазначив Комаров.

Він також додав, що в компанії вже є близько 2,5 тисяч генераторів, і в найближчому майбутньому їх кількість збільшиться ще на тисячу одиниць.

Комаров зазначив, що “Київстар” націлений на досягнення вимог Держспецзв’язку щодо 10 годин автономної роботи базових станцій, проте вважає, що в найближчий час це завдання малореалістичне.

“Ми рухаємося в цьому напрямку, можливо, це буде 6 годин, а не 10” – зазначив він. Також Комаров зробив акцент на тому, що для такого збільшення часу автономної роботи необхідно проводити значну модернізацію на кожному об’єкті.

Також читайте:

Київстар, Vodafone і Lifecell вирішили порадувати українців дешевими тарифами.

Названі країни з найнижчими та найвищими цінами на iPhone 16.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.