Мобілізація починає набирати оберти: почався централізований друк повісток

В Міністерстві оборони повідомили, що почався централізований друк повісток, які генеруються через Реєстр військовозобов’язаних.

Важливо, рішення про надсилання повісток ухвалюється не місцевим ТЦК, а самим Реєстром військовозобов’язаних. Згенеровані повістки будуть надсилатися на сервери Укрпошти, після чого поштовий оператор повинен їх роздрукувати та вручити адресанту. Кожна повістка буде мати QR-код і електронний підпис начальника територіального центру комплектування. Таким чином, за допомогою поштового оператора Укрпошта, військовозобов’язані чоловіки почнуть отримувати повістки на оновлення даних, проходження військово лікарської комісії, а також бойові повістки.

Як буде проходити процес вручення повісток через Укрпошту

Загальна кількість надісланих громадянам повісток залежить від поставлених завдань під час комплектування. Тобто, не всі військовозобов’язані громадяни з одного населеного пункту в один і той самий день отримають повістки.

Якщо громадянин відмовляється отримати повістку рекомендованим листом від поштового кур’єра і не розписався за неї, тоді вона все одно вважається врученою.

Кабінет міністрів постановою № 560 визначив, що належним врученням повістки вважаються:

  • Якщо чоловік розписався, що отримав лист з повісткою;
  • У разі відмови розписуватися. Тоді представник пошти ставить спеціальну відмітку і пересилає лист назад в ТЦК;
  • Якщо представник пошти не зміг знайти чоловіка за місцем реєстрації. Також ставиться відмітка і пересилається лист назад в ТЦК.

У всіх вище перерахованих випадках повістка вважається як належно врученою. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат, інакше на нього будуть накладені штрафні санкцій, а саме: адміністративний штраф на суму 17 – 25 тисяч гривень, подано в розшук, а також через суд позбавлено права керувати автомобілем.

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

В Україні планують запровадити систему відеоспостереження, яка навіть може вичисляти ухилянтів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.