У Київстар оцінили, чи зможуть забезпечити 10 годин роботи мережі без світла

Найбільший мобільний оператор “Київстар” оголосив про плани підвищити автономність своєї мережі. Президент компанії Олександр Комаров під час конференції Global Outlook: Fostering unity, організованої Європейською бізнес-асоціацією, розповів, що до другого кварталу 2025 року “Київстар” планує значно збільшити час автономної роботи своїх базових станцій.

На сьогодні 65% базових станцій компанії можуть працювати без зовнішнього електропостачання до 4 годин, а решта – до 2 годин. Проте до другого кварталу 2025 року компанія планує досягти того, щоб 30% її мережі працювали автономно щонайменше 6 годин.

Такі зміни є відповіддю на нові вимоги Держспецзв’язку, згідно з якими мобільні оператори повинні забезпечити стабільний зв’язок навіть при відключенні електроенергії на період до 10 годин. Ця норма значно вища за попередню, що становила 4 години. Крім того, регулятор встановив кінцевий термін: до кінця січня 2025 року всі базові станції операторів мають бути обладнані резервними джерелами живлення.

Комаров зазначив, що виконання цих вимог стане значним викликом для компанії.

“Я не можу сказати, що ми вже відповідаємо цим стандартам, але ми рухаємося в цьому напрямку. Можливо, не до 10 годин, але до 6 годин”, – підкреслив він.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.