Перші 6000 повісток без участі ТЦК вже розіслано “Укрпоштою“.

У Міністерстві оборони повідомили, що з 17 вересня було сформовано перших 6 тисяч повісток через централізований друк і розіслано їх через Укрпошту військовозобов’язаним чоловікам.

При цьому, на кого саме формувати повістки, обирали не в місцевих ТЦК. Повістка була згенерована Реєстром військовозобов’язаних.

Отже, повістка сформована за допомогою Єдиного державного реєстру призовників містить QR-код і електронний підпис начальника територіального центру комплектування. Така повістка надсилається рекомендованим листом разом з описом вкладення та повідомлення про вручення.

В постанові №560 сказано, в якому випадку повістка рекомендованим листом вважається врученою:

  1. отримання поштового відправлення особою;
  2. відмови отримати поштове відправлення;
  3. відсутності особи за адресою місця проживання, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  4. відсутності особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

Тобто, навіть якщо людина не оновила дані, представник пошти спробує вручити повістку військовозобов’язаному за останнім місце реєстрації. Якщо чоловіка не буде за місце реєстрації, тоді представник пошти ставить відмітку про неможливість вручення рекомендованого листа з повісткою і відправляє його назад в ТЦК. Така повістка вважається такою, як належно врученою. На явку в ТЦК надається 14 днів. Якщо людина не зʼявляється протягом відведеного часу, відразу в розшук та штраф у 17 тисяч гривень.

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.