Чи будуть мобілізовувати хлопців 18-25 років: нардепи розійшлися у думках

Закон, який забороняє мобілізацію 18 – 25 річних “обмежено придатних” чоловіків – поки не діє.

Народний депутат Олександр Федієнко на єдиному телемарафоні розповів, що є певна усна домовленість з ТЦК, щоб вони не мобілізували чоловіків віком 18 – 25 років, які були “обмежено придатними”. Нардеп Гончаренко стверджує, що їх мобілізують незважаючи ні на що.

Нардеп Федієнко зазначив, що у Верховній Раді прийняли законопроект, де усувається діра, в якому можна мобілізувати обмежено придатних чоловіків до 25 років. Проте, поки за нього проголосують депутати у другому читанні, потім його підпише Президент, то це займе чимало часу. Тому в Міністерстві оборони дали усний наказ ТЦК, щоб вони не мобілізували хлопців 18-25 років, які мали статус військовозобов’язаних і були визнані обмежено придатними до військової служби.

Водночас інший нардеп Олексій Гончаренко спростував заяви свого колеги і заявив, що ТЦК не припиняли мобілізацію хлопців 18-25 років, що мають статус не призовників, а військовозобов’язаних.

Нардеп Федієнко можливо не дуже розуміє, як працює Міноборони. За його словами – “ТЦК вже отримали наказ” – нажаль це так не працює, потрібно зробити письмовий, а не усний наказ і надіслати його на Сухопутні війська і далі на ОК і далі на всі ТЦК. Сказати по телевізору “не мобілізуєм” – не працює. Армія – єдина напевно структура в країні, де не працює політична воля. Немає папірця – немає роботи. Тому не потрібно людям розповідати і заспокоювати. Поки ми не побачимо наказ Міністерства оборони – доти триватиме мобілізація осіб до 25 років”, – різко заявив Гончаренко.

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.