Українець виграв у ТЦК суд у справі про розшук та штраф

Житель Полтавщини через суд домігся анулювання штрафу в 17 000 грн, який був накладений місцевим РТЦК та СП через нібито неявку за повісткою, яку він фактично не отримував.

24 липня чоловік прибув до Карлівського РТЦК та СП з метою подати документи для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. На місці йому стало відомо, що його оголосили в розшук за неявку за повісткою. Того ж дня було складено протокол про адміністративне правопорушення і винесено рішення про накладення штрафу у 17 000 грн.

Чоловікові не надали копію протоколу, а лише видали реквізити для оплати штрафу. Оскільки він не отримував повістку і мав законні підстави для відстрочки (доглядав за 73-річною матір’ю, яка є інвалідом 2-ї групи), громадянин вирішив оскаржити штраф у суді, вважаючи його безпідставним.

Карлівський районний суд Полтавської області виніс рішення на користь позивача, оскільки РТЦК та СП не змогли надати доказів вручення повістки і не підтвердили навмисне ухилення. У результаті штраф було скасовано, а адміністративну справу — закрито.

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.