У Раді зробили заяву про відстрочку від мобілізації за 30000 гривень

В Україні готуються запровадити економічне бронювання, яке дозволить чоловікам отримати відстрочку від служби у Збройних силах за певну плату. За словами члена комітету Верховної Ради з економічного розвитку Богдана Кицака, щомісячний платіж за таких чоловіків становитиме 20-30 тисяч гривень.

Роботодавці, за його словами, будуть оплачувати бронювання, проте вони не зможуть забронювати весь свій персонал – обмеження стосуватиметься лише частини військовозобов’язаних працівників. Розглядається варіант, за яким бронювати можна буде від 30% до 50% чоловіків.

Кицак також зазначив, що у комітеті розробили кілька концепцій економічного бронювання і планують запустити широку дискусію з цього питання. “Суми, які передбачаються, складають від 20 до 30 тисяч гривень. Це буде гібридний формат, про який вже активно дискутують. Однак рішення ще не остаточне, поки що є лише попередні варіанти з обмеженнями для 30-50% чоловіків”, – підкреслив депутат.

Він додав, що уряд повинен ухвалити остаточне рішення та врегулювати питання економічного бронювання, розширивши або уточнивши перелік осіб, які можуть скористатися цією можливістю. Кабінет Міністрів має прийняти відповідну постанову.

Зазначається, що війна вимагає значних фінансових ресурсів, і економічне бронювання може стати стабільним джерелом коштів, що не лише допоможе акумулювати внутрішні ресурси, але й зменшить залежність від міжнародної допомоги.

Також читайте:

В Україні автоматизують видачу повісток через “Оберіг”: залучать і Укрпошту.

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.