Національний кешбек: коли українці почнуть отримувати виплати за покупки

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, скільки коштів українці отримуватимуть за участь у програмі “Національний кешбек”. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Федоров нагадав, що за придбання товарів вітчизняних виробників учасники програми зможуть повернути 10% від вартості покупок. Максимальна сума кешбеку складає до 3000 гривень щомісяця. На початку місяця розпочався публічний бета-тест програми.

“Ми тестуємо одну з найбільших онлайн-послуг за всю історію України – Нацкешбек”, – зазначив міністр.

За його словами, сервіс працює стабільно, і до програми вже приєдналися 1,2 мільйона українців, з яких понад 638 тисяч активували картки в додатку “Дія”. Також є позитивні результати серед виробників: до Нацкешбеку долучилися 963 компанії, а у програмі вже беруть участь 171 тисяча товарів.

“Щодня цифри збільшуються, і головне – вже нараховано понад 2,9 мільйона гривень кешбеку”, – підкреслив Федоров.

Він додав, що для користувачів процес виглядає дуже простим: потрібно відкрити картку онлайн у банку, вибрати картку Нацкешбек у “Дії”, і щомісяця кешбек буде нараховуватися на спеціальну картку. Однак технічно сервіс є одним із найскладніших через величезну кількість обміну даними між різними електронними системами – банками, виробниками, рітейлерами, податковими службами і порталом “Дія”.

Також міністр зауважив, що була розроблена спеціальна система і гроші з кешбеку можна витрачати лише на оплату певних категорій товарів і послуг, таких як комунальні послуги, ліки та спортивні товари, мобільний зв’язок тощо.

Федоров повідомив, що виплати кешбеку за покупки, здійснені у вересні, розпочнуться 20 жовтня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.