У Польщі запроваджують нові виплати

У відповідь на зростаючі потреби сучасних батьків, уряд Польщі запроваджує комплексну програму «Активний батько», яка спрямована на підтримку батьків у різних аспектах їх професійного та сімейного життя. З 1 жовтня 2024 року, запроваджуються три ключові ініціативи польським урядом: «Активно вдома», «Активно в яслах» та «Активні батьки на роботі». Кожна з них створена для адаптації системи підтримки до індивідуальних потреб і ситуації батьків.

Ініціатива 1: «Активно вдома»

Це ініціатива, спрямована на підтримку батьків, які виховують дітей віком від 12 до 35 місяців, які з різних причин не можуть або не хочуть користуватися такими формами організованого догляду, як ясла чи дитячі клуби.

«Активно вдома» — це фінансова пільга в розмірі 500 злотих на місяць, яка діє протягом 24 місяців, для підтримки батьків у вихованні дітей вдома. Це новація в системі підтримки, яка розширює можливості батьків, надаючи їм свободу вибору найкращої форми догляду за дитиною.

Ініціатива 2: «Активно в яслах»

Програма «Активно в яслах» є частиною ініціативи “Активні батьки”, яка стартує з 1 жовтня 2024 року. Програма розрахована для батьків дітей до трьох років, які відвідують ясла, дитячий клуб або перебувають під наглядом. Допомога становить до 1500 злотих на місяць на дитину(до 1900 злотих для дітей з інвалідністю).

Ініціатива 3: «Активний батько на роботі»

Програма «Активний батько», започаткована урядом у відповідь на потреби сучасної сім’ї, яка пропонує фінансову підтримку батькам, які виховують маленьких дітей і хочуть повернутися до роботи. Програма адресована батькам дітей віком від 12 до 35 місяців.

Умови та розмір допомоги

Щоб мати право на підтримку в рамках програми «Активні батьки на роботі», батьки повинні бути професійно активними. Допомога становить 1500 злотих на місяць до 24 місяців. Якщо дитина з інвалідністю ця сума може зрости до 1900 злотих на місяць. Пільги покликані компенсувати витрати на догляд за дітьми, дозволяючи батькам зосередитися на своїй кар’єрі.

Заявки на участь у програмі «Активний батько» слід подавати в електронному вигляді через платформу Установи соціального страхування (ZUS). Процес подачі заявок розпочнеться 1 жовтня 2024 року.

Кроки для подання заявки:

  • Зареєструватися на платформі ZUS PUE (Платформа електронних послуг).
  • Заповніть онлайн-заявку, вказавши необхідну інформацію про себе та свою дитину.
  • Подати заяву в електронному вигляді через платформу ZUS PUE.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.