В Україні автоматизують видачу повісток через “Оберіг”: залучать і Укрпошту

Міністерство оборони України анонсували автоматизацію видачі повісток через реєстр “Оберіг”.

Про це розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий у DOU Podcast.

Роздача повісток буде реалізовуватися через Укрпошту. Такий процес був затверджений постановою №560 від 16 травня 2024 року.

Берестовий пояснив, що зараз процес вручення повісток відбувається вручну, тобто, їх роздруковують, а потім стопка паперу приходить начальнику ТЦК, який повинен підписати їх та поставити печатку.

За словами Берестового, такий процес займає багато часу і не є ефективним, тому для вдосконалення та підвищення ефективності процесу оповіщення громадян, які підлягають призову, у міністерстві розробили спеціальний функціонал. Завдяки йому в реєстрі «Оберіг» можна формувати повістки та підписувати їх електронним підписом керівника ТЦК.

Повістка з електронним підписом зразу буде іти централізований друк, а звідти на Укрпошту.
Поштовий оператор повинен буде інформувати про статус повістки, а саме: чи була вона доставлена, чи була відмова в її отримані, неможливість доставки тощо“, – розповів він

Берестовий заявив, що нова система працюватиме відкрито та надаватиме військовому та політичному керівництву країни більш точні дані, ніж є зараз. Він зазначив, що достовірність повідомлень про призов можна буде перевірити через додаток “Резерв+”. Однак повісток у самому додатку не буде.

У нас в планах хоч трохи автоматизувати та цивілізувати вручення повісток за допомогою Укрпошти та певних автоматизованих процесів на бекенді, – додав він.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.