Apple розкрила обсяг оперативної пам’яті всіх версій iPhone 16

Незабаром після презентації нових iPhone старший віце-президент з технологій апаратного забезпечення Apple Джоні Сруджі поділився з журналістами новими подробицями про флагмани 2024 року. Зокрема, він розповів про одну з ключових характеристик айфонів, про які Apple на презентаціях традиційно не згадує.

Топ-менеджер підтвердив, що усі моделі iPhone 16 отримали 8 ГБ оперативної пам’яті. Минулого року таким обсягом могли похвалитися лише iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, а базовим версіям дісталося лише по 6 ГБ. Апгрейд, за словами представника Apple, викликаний впровадженням пакету ШІ-функцій Apple Intelligence. Приємними «побічними ефектами» також стануть збільшення продуктивності новинок в іграх та покращення роботи деяких сервісів.

На питання, чому компанія не зосередилася на збільшенні кількості ядер CPU, Сруджі відповів, що Apple вже лідирує в цій галузі (малася на увазі одно-і багатопотокова продуктивність), тому надмірність їй ні до чого. За його словами, розробники дійшли висновку, що два P-ядра і чотири E-ядра на сьогоднішній день точно відповідають потребам мобільних пристроїв.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.