В України зʼявилася дуже серйозна проблема

Народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький висловив занепокоєння щодо масової відмови українців від громадянства. Він зазначив, що сотні тисяч громадян подали заяви про вихід із українського громадянства, що свідчить про серйозну демографічну проблему в країні.

За словами Княжицького, однією з причин такого явища є те, що багато українців мають подвійне громадянство і намагаються позбутися українського паспорта. Депутат вважає, що ситуація стала наслідком недостатнього забезпечення консульських послуг для українців за кордоном на початку цього процесу.

“Ми маємо справжню катастрофу, адже раніше ми робили багато помилок, коли не надавали консульських послуг нашим громадянам за кордоном. Нині ситуація змінюється, але вже подано сотні тисяч заяв про відмову від українського громадянства”, – заявив Княжицький.

Він також звернув увагу на те, що в Німеччині українці, які мають “сірий паспорт” (Reiseausweis für Ausländer), тобто паспорт для іноземців, дедалі частіше вирішують відмовитися від українського громадянства.

“Це люди, які давно перебувають за кордоном і мають два паспорти. Вони просто відмовляються від українських документів, і це призводить до демографічної катастрофи. Цим питанням необхідно займатися”, – підкреслив депутат.

Довідка: Сірий паспорт” у Німеччині (Reiseausweis für Ausländer) видається особам, які не мають громадянства країни, де вони проживають. Він дійсний три роки і видається за потреби міграційною службою.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.