Ухилянтам приготуватися: як їх будуть відловлювати за допомогою відеоспостереження

У Верховній Раді планують повернутися до розгляду законопроекту №11031 “Про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки”. Він передбачає запровадження відеоспостереження у громадських місцях.

Система збиратиме велику кількість даних про українців, починаючи від оцифрованого образу обличчя та завершуючи місцем проживання. Крім того, такому нагляду підлягатимуть і транспортні засоби громадян.

Ця новина не сподобалася українцям, адже багато хто припустив, що за допомогою відеоспостереження будуть виловлювати не тільки злочинців, а й ухилянтів. Видання “РБК Україна” поспілкувалось із юристами, які розповіли про те, як відеоспостереження вплине на процес мобілізації.

Звичайно, такі нововведення мають зробити вулиці безпечнішими та допомогти поліції швидко виявляти та знаходити злочинців. Однак багато українців одразу негативно відреагували на цю новину, адже якщо за допомогою відеоспостереження будуть шукати осіб, які в розшуку, то ухилянти відносяться туди ж.

Адвокат Ярослав Хлівний заявив, що переш за все єдина система відеомоніторингу буде направлена на виявлення злочинців і ніяк не буде залучена до процесу мобілізації.

Адвокат Дмитро Франчук не поділяє точку зору свого колеги, адже система призначена шукати українців, які знаходяться в розшуку.

Якщо громадянин вчинив злочин, то його подають в розшук, так же само, якщо особа ухиляється від військового обліку, його також подають в розшук. Тому цілком логічно, що за допомогою відеоспостереження будуть шукати і ухилянтів, адже це також злочин, який карається реальним терміном позбавлення волі“, – зазначив адвокат

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.