Банки затвердили нові ліміти за картами: запроваджено заборону на купівлю певних товарів

Для українців діятиме обмеження на використання банківських карток. Їх установив Національний банк України. Про це повідомили у прес-службі НБУ. Йдеться про покупки за кордоном. Обмеження та заборони починають діяти з 10 вересня

Так, купуючи дорогоцінний годинник, дорогоцінне каміння та метали (золото, срібло), монети та марки, потрібно пам’ятати, що вкластися потрібно в 100 тисяч гривень на місяць. У 500 тисяч гривень на місяць потрібно вкластися під час оплати роботи агентів та спеціалістів з нерухомості (комісійні за управління, оплата за проживання та комісії, пов’язані з виконанням цих операцій).

У Національному банку наголосили, що встановлені ліміти відповідають загальним, встановленим за кордоном для розрахунку платіжними інструментами українських банків у гривні.

Як розповіли в Нацбанку, такі заходи запобігають непродуктивному відтоку капіталу з України. При цьому в НБУ наголошують, що встановлені ліміти враховують потреби українців, які перебувають за кордоном, та задовольняє потреби 98% клієнтів банків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.