Зміни у правилах в’їзду до ЄС вже восени: що потрібно знати українцям

Європейський Союз готується запровадити нову автоматизовану систему реєстрації в’їзду та виїзду (Entry/Exit System, EES) на зовнішніх кордонах Шенгенської зони. Система має розпочати роботу з 10 листопада цього року. Як зазначає видання “Наша Польша”, до кінця вересня країни ЄС мають подати звіт про свою готовність до запуску EES. Ця система буде впроваджена одночасно на всіх міжнародних сухопутних, морських та повітряних кордонах Шенгенської зони.

Нововведення передбачає заміну ручного паспортного контролю та штампування паспортів на автоматизовану реєстрацію через термінали самообслуговування, подібні до тих, які використовуються в аеропортах для перевірки посадкових талонів.

При кожному перетині кордону мандрівники скануватимуть свої паспорти чи інші проїзні документи. Система EES фіксуватиме ім’я, біометричні дані, дату та місце в’їзду і виїзду мандрівника, що робить обов’язковим наявність біометричних документів для перетину кордону. Сканування обличчя та відбитків пальців здійснюватиметься раз на три роки та залишатиметься дійсним для кількох подорожей протягом цього періоду. Ці дані зберігатимуться в електронній базі протягом трьох років після кожної подорожі.

Розробники системи вважають, що EES полегшить процес перетину кордонів та підвищить рівень безпеки в Європі.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.