Якщо вчасно не сплатити штраф від ТЦК: наслідки

Після винесення постанови про накладення адміністративного штрафу за порушення правил військового обліку у чоловіка є 15 днів, щоб сплатити його.

Про це розповів адвокат Роман Кичко “Українському радіо”.

Якщо вчасно не сплатити штраф, то він передається до виконавчої служби для примусового стягнення. Не слід забувати, що в такому випадку він подвоюється і становитиме не 17 тисяч гривень, а 34 тисячі гривень. Також слід врахувати сплату виконавчого збору та судових витрат, а це ще приблизно 3 000 гривень, тому кінцева сума штраф становитиме 37 тисяч гривень – розповів адвокат

Юрист зазначив, що накласти штраф має право керівник ТЦК у приміщенні військкомату. Також він підкреслив, що у сьогоднішньому законодавстві для цього не потрібно присутність військовозобов’язаного, штраф може бути накладений заочно.

Кичко нагадав, що штраф за порушення мобілізаційного законодавства раніше становив 1,5 тисячі гривень, а за новим – 17 тисяч гривень.

Новий розділ передбачає, якщо порушення вчинене в умовах особливого періоду, тобто під час воєнного стану, штраф для фізичної особи становить 17 – 25 тисяч гривень. Також слід знати, що постанову про штраф можна побачити у двох випадках, якщо працівники ТЦК надішлють її поштою, або потрібно безпосередньо самому прийти в ТЦК та СП. Якщо штраф попав до виконавчої служби, то його можна побачити в наступних сервісах: “Опендатабот”, “Дія”, “Реєстр судових рішень”, “Мін’юст” тощо, – пояснив адвокат.

Раніше ми розповідали, що Українська компанія Binotel створила безкоштовний додаток, який надає швидкий доступ до даних реєстру Міністерства юстиції та надсилає повідомлення про нові штрафи в режимі реального часу. За допомогою даного додатку можна відстежувати штрафи від ТЦК.

Додаток називається “Мета Perevir” і він уже доступний для завантаження в :

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.