Відмовився воювати, бо бідний і не має сімʼї: який вирок виніс Суд

Барський районний суд Вінницької області визнав місцевого безробітного винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації та засудив його до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

Згідно з матеріалами справи, підсудний у квітні пройшов огляд військово-лікарської комісії (ВЛК) і був визнаний придатним до військової служби. Представники ТЦК чоловіку виписали бойову повістку, однак він її проігнорував, після чого на нього було відкрито кримінальне провадження по статті 336 – (Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період).

У суді підсудний свою провину визнав частково. Він розповів, що прийшов на ВЛК після того, як співробітники ТЦК навідались до нього і в примусовому порядку доставили до лікарні. Рішення ВЛК не оскаржував, але скаржився, що раніше зламав ногу і має проблеми з нею досі.

Крім того, підсудний розповів суду, що заздалегідь попередив працівників ТЦК про те, що не прибуде на пункт збору, оскільки не хоче виконувати військові обов’язки. За його словами, він бідний, не має ні дружини, ні дітей, тому йому нема за що воювати.

Вивчивши докази та допитавши свідків, Феміда визнала підсудного винним.

“...Особи, які вчинили кримінальні правопорушення, повинні понести покарання, необхідне та достатнє для виправлення та запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень. Враховуючи викладені обставини, конкретні обставини даної справи, особи обвинуваченого, суд вважає, що покарання у три роки позбавлення волі повинно бути достатнім“, – сказано у вироку.

Нагадуємо, що раніше адвокат Юрій Демченко повідомляв, що суди почали масово відправляти ухилянтів до тюрми, якщо ті ухиляються від військового обліку.

Також статистика показує, якщо раніше суди давали зі 100 вироків тільки 10-15 з тюремним терміном, то зараз  50-60. Тобто в рази збільшилась частка людей, які отримують реальні терміни покарання за ухилення від мобілізації

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

В Кабміні назвали зарплату, яку мають отримувати чоловіки, щоб не іти на війну.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.