В ТЦК пояснили, чому запровадили повістки поштою та кому їх надсилатимуть

В Україні повістки отримують усі військовозобов’язані громадяни, незалежно від того, чи оновили вони свої дані. Про це повідомив Роман Істомін, речник Полтавського обласного ТЦК та СП, під час брифінгу.

Усім військовозобов’язаним громадянам повістка може бути надіслана поштою, незалежно від оновлення даних. Це може бути повістка для проходження медичної комісії або для направлення до навчального центру, якщо особа пройшла “ВЛК” та була визнаною придатною до військової служби, – пояснив Істомін.

Він також надав деталі щодо порядку надсилання повісток поштою. Якщо громадянин оновив свої персональні дані, повістка надсилається на вказану ним адресу. Якщо ж дані не оновлено, документ надсилається на адресу реєстрації. Інформація про адресу реєстрації знаходиться в базі даних “Оберіг”, яка отримує дані з різних державних реєстрів.

Якщо особа фізично не отримала повістку (не розписалася), вона все одно вважається ознайомленою з її змістом. Таким чином, повістка вважається врученою.

Речник ТЦК та СП нагадав, що згідно з постановою № 560, повістка вважається належно врученою у разі:

– безпосереднього вручення;
– відмови від отримання;
– відсутності громадянина за адресою реєстрації.

У всіх зазначених випадках повістка буде вважатися врученою.

Роман Істомін додав, що повістки поштою використовуються для оперативного розшуку громадян та зменшення витрат на залучення особового складу. Це також допомагає викликати громадян, які не працюють або яких не можна викликати іншими засобами.

Також читайте:

Чоловіки тікають з фронту: влада озвучила цифру військових в СЗЧ.

Стало відомо скільки працівників ТЦК є учасниками бойових дій.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.