Оновлені дані в “Резерв+”: як стати на облік без військового квитка та приписного

Як наголошують правознавці, явка до ТЦК та СП без відстрочки – гарантована мобілізація. Всі особи чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які не зняті з військового обліку, повинні отримати військово-облікові документи. Юрист Юрій Айвазян пояснює, чи можливо отримати електронний військовий квиток без відвідування ТЦК.

За словами юриста, до нього звернувся чоловік, який боявся відвідувати ТЦК, адже знав, що в нього немає право на відстрочку. Але чоловіку потрібний був військовий квиток, щоб влаштуватися на роботу. До цього чоловік ніколи військового квитка чи приписного посвідчення не отримував, але в застосунку “Резерв+” оновив дані вчасно. У додатку було вказано, що його на військовому обліку немає.

У даному випадку я йому нічим не можу допомогти, адже, щоб отримати паперовий військовий квиток, чи електронний, потрібно відвідати ТЦК та пройти ВЛК – зазначив адвокат

Юрій Айвазян наголосив на тому, що варто вивчати питання щодо можливості отримання відстрочки. Варіанти можна побачити в статті 23 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Чи потрібен паперовий військово-обліковий документ за наявності електронного

Адвокат Володимир Крекотень пояснив, чи потрібен паперовий військово-обліковий документ за наявності електронного. З його слів, твердження ТЦК та СП стосовно того, що електронного військово-облікового документа (створених у додатку «Резерв+») недостатньо пред’явити при перевірці на вулиці чи для оформлення відстрочки від призову за мобілізацією, не відповідає дійсності. ВОД оформлювати у паперовому варіанті не є обов’язковим.

Також читайте:

Чоловіки тікають з фронту: влада озвучила цифру військових в СЗЧ.

Стало відомо скільки працівників ТЦК є учасниками бойових дій.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.