Онлайн-шлюб через Дію: як працює послуга

Тепер в державному додатку “Дія” українці можуть одружитися за 30 хвилин. Як наголошують у Мінцифри, послуга особливо цінна для військових, які зможуть одружитися навіть перебуваючи на позиціях.

Україна перша у світі країна, де можна одружитися через відеозв’язок. Даний сервіс повністю змінює концепцію надання державних послуг, – запевняють в Мінцифри

Тепер можна уникнути поїздок до установ та стояння годинами у чергах. Лише кількома кліками у смартфоні можна подати заявку на шлюб, обрати дату церемонії, змінити прізвище чи залишити своє та одружитися.

У Мінцифри підкреслили, що сам процес займає 30 хвилин і фактично не помітний.

«Онлайн-шлюб у «Дії» особливо важливий для військовослужбовців та пар, які через війну не можуть знаходитися поруч», – наголосили у відомстві.

Саме свідоцтво про шлюб буде автоматично підтягнуто в Дію протягом 24 годин. Паперові документи можна замовити доставкою Укрпошти або забрати у відділенні.

Алгоритм цифрового одруження через “Дію” виглядає так:

  • Один із пари робить пропозицію своїй половині через додаток;
  • Друга половинка повинна відповісти на пропозицію протягом 14 днів;
  • Після отримання згоди пара повинна надати протягом 12 годин свої дані для заяви;
  • Система надасть вільні дати – коли можна зареєструвати шлюб.

Крім того, в «Дії» ви можете вирішити, що робити зі своїм прізвищем після весілля: залишити своє, прийняти прізвище партнера або зробити подвійне.

В день весілля потрібно зайти за посиланням у “Дії” на онлайн-церемонію, де вже чекатиме працівник цифрового ДРАЦСу. Процес одруження триває до 30 хвилин.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.