Банки встановили нові ліміти на витрати за кордоном: на чому доведеться економити

В Національному банку України вирішили обмежити нашим громадянам можливість користуватися платіжними картками за кордоном. Регулятор встановив нові місячні ліміти, які визначають максимальну суму, яку власники карток можуть витратити на певні товари та послуги. Нові правила набрати чинності 10 вересня.

Українцям встановили заборону на купівлю великої кількості коштовностей.

Як повідомляє прес-служба Національного банку, на валютних картках з 10 вересня буде встановлений ліміт на купівлю ювелірних виробів. Сюди відносяться: годинники, монети, золоті вироби, коштовне каміння, вироби зі срібла, рідкісні марки тощо.

Таким чином, власники платіжних карток прив’язаних до валютних рахунків, не зможуть витратити більше 100 тисяч гривень на купівлю коштовностей.

Також слід зазначити, що для українських карток у національній валюті діє такий самий ліміт на витрати за кордоном. Тільки для гривневих карток цей ліміт є загальним і стосується витрат на усі види товарів та послуг.

Українцям заборонили орендувати дороге житло

Серед нових обмежень, які вступлять з 10 вересня, це встановлення ліміту на проведення операції з орендою житла. Ліміт становить 500 тисяч гривень на місяць. Тобто, власники валютних карток, випущених українськими банками не можуть витрати більше зазначеної суми на послуги з нерухомістю, сюди входять і послуги рієлторів.

У НБУ зазначили, що для 98% клієнтів українських банків, які подорожують або проживають за кордоном і часто знімають там житло, достатньо 500 тис. грн на місяць. Тобто, запровадження таких обмежень не завдасть дискомфорту українцям, а стане ефективним інструментом стримування відпливу капіталу з України.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.