В ТЦК дали відповідь, чому мобілізують чоловіків з правом на відстрочку

В Україні є багато категорій чоловіків, які мають право на відстрочку від мобілізації. Однак навіть у разі наявності такої відстрочки, їх все одно можуть призвати до лав Збройних сил України. Представники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) пояснили, чому це може відбуватися.

Чоловіки, які підлягають військовому обов’язку, можуть отримати відстрочку від мобілізації з різних причин, наприклад, за станом здоров’я, сімейними обставинами, під час навчання або професійної діяльності, а також по догляду за хворими родичами. Проте, якщо відстрочку оформлено неправильно, таких осіб можуть призвати до армії на загальних підставах.

Роман Грунда, начальник юридичної служби Тернопільського обласного ТЦК, підкреслив важливий аспект: “Мати право на відстрочку і документи, що підтверджують це право, не означає автоматичне отримання відстрочки”.

Для того, щоб належним чином оформити відстрочку, військовозобов’язані мають виконати певні кроки:

– Зібрати необхідні документи згідно з урядовою постановою про мобілізацію;
– Особисто звернутися до ТЦК за місцем реєстрації або перебування на військовому обліку;
– Подати зібрані документи на розгляд комісії у ТЦК;
– Дочекатися рішення щодо надання або відмови у відстрочці.

Таким чином, для отримання відстрочки важливо дотримуватися правильного порядку дій і мати належно оформлені документи. Висновок: навіть якщо чоловік має право на відстрочку, але він не вчасно або не правильного його реалізував, то його можуть призвати до Збройних сил України.

Також читайте:

Стало відомо скільки працівників ТЦК є учасниками бойових дій.

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.