У Дії відтепер можна одружитися за 30 хвилин по відеозвʼязку

Державний додаток “Дія” розвивається великими кроками і тепер через нього можна одружитися. Для цього потрібно лише подати заяву та у визначений час перейти за посиланням на онлайн церемонію, яка триває 30 хвилин.

Подробиці

У застосунку Дія з’явилася можливість одружуватися онлайн. Крім того, у Дії ви можете вирішити, що робити зі своїм прізвищем після одруження: залишити своє, взяти прізвище партнера чи зробити подвійне. Про це повідомила пресслужба застосунку.

Тільки в Україні можна пройти весь цикл одруження – від подачі заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва в застосунку. Більше не потрібно нікуди йти, збирати документи, щоб стати чоловіком та дружиною. Відтепер це можна зробити в додатку “Дія” за кілька кліків. Завдяки сервісу онлайн-шлюбу, військовослужбовці, які знаходяться далеко від своїх половинок, зможуть попри всі обставини одружитися і створити сім’ю” – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб одружитися в Дії, необхідно:

  • бути повнолітніми громадянами України;
  • мати підтверджений податковий номер;
  • мати ID-картку чи закордонний паспорт у Дії;
  • не перебувати в іншому шлюбі;
  • якщо розлучені – мати про це дані в реєстрі ДРАЦС.

Саму пропозицію своєму майбутньому партнеру можна робити в застосунку “Дія”, після чого він/вона протягом 14 днів повинна/повинен дати відповідь.

Щоб скористатися послугою, необхідно оновити “Дію”, зайти у “Сервіси” і вибрати “Шлюб онлайн”. Потім натиснути Зробити пропозицію та надіслати сповіщення партнеру/партнерці на зручний месенджер. Після отримання згоди пара повинна надати протягом 12 годин свої дані для заяви. Система надасть вільні дати – коли можна зареєструвати шлюб.

Якщо ви передумали, заяву на шлюб можна анулювати.

У день весілля треба зайти за посиланням у застосунку на онлайн-церемонію. Вона триває до 30 хвилин.

Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу буде автоматично підтягнуто в “Дію” протягом 24 годин. Паперові документи можна замовити доставкою Укрпошти або забрати у відділенні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.