Чоловіки тікають з фронту: влада озвучила цифру військових в СЗЧ

Випадки самовільного залишення частини (СЗЧ) серед військових набуває все більш масштабних значень. Якщо у 2022 році було 4 300 таких випадків, то за 6 місяців 2024 року ця цифра зросла до 35 тисяч випадків СЗЧ.

Народний депутат від фракції “Слуга Народу” Руслан Горбенко, в ефірі телемарафону “Новости LIVE” розповів, що за весь час війни зафіксовано 80 тисяч випадків СЗЧ. Також він зазначив, що на передову повернеться близько 25-30% бійців.

Чому бійці не хочуть повертатися на фронт розповів адвокат Юрій Демченко, який напряму працює з такими випадками.

За словами адвоката, цифра у 80 тисяч СЗЧ це приблизно похоже на правду, але на його думку, вона набагато вища.

За словами депутата Руслан Горбенко, військові ідуть в ЗСЧ, через жахіття війни, коли вони бачать, як помирають їхні побрати. Але мало хто говорить про інші проблеми в нашій армії, це тупість наказів командирів. А саме головне, не бажання командирів берегти своїх бійців, а бажання вислужитися перед вищим керівництвом“, – зазначив Юрій Демченко.

Також він підкреслив, що в СЗЧ ідуть ті люди, які добровільно пішли в армію ще два роки назад.

Більшість людей з ким я працюю по СЗЧ, це люди, які добровільно пішли в армію. Це не ті люди, яких мобілізували, а він через місяць втік. Країна просто ігнорує їх, демобілізації немає, навіть просто відпроситися на лікування через численні контузії та травми неможливо. Щоб просто отримати направлення на ВЛК військовому, потрібно пройти пекельний шлях. Ось в чому проблема. Військові жаліються на здоров’я, а йому лікарі на місці кажуть – “нічого страшного проживеш”. В госпіталь на ВЛК керівництво не відправляє, командир махає рукою, рапорти лишаються без розгляду, ось це проблема нашої армії – розповів адвокат.

На думку адвоката, щоб виправити ситуацію потрібне нормальне командування середнього і вищого керівництва ЗСУ. А поки цього немає, дезертирство та СЗЧ буде тільки посилюватися з часом, вважає Юрій Демченко.

Також читайте:

Стало відомо скільки працівників ТЦК є учасниками бойових дій.

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.