Стало відомо чи буде Telegram проводити модерацію чатів

Сьогодні інтернетом розлетілася новина про те, що керівництво Telegram змінило політику конфіденційності месенджера, і чати відтепер підлягають модерації за аналогією з публічними каналами. Виявилося, що багато видань просто поспішили з висновками.

Плутанина сталася через те, що на офіційному сайті Telegram було переписано розділ «У Telegram є незаконний контент. Як його видалити?». З нього зникла частина тексту, в якій говорилося, що особисті та групові чати не підлягають модерації. Натомість у розділі з’явилася інструкція щодо оформлення скарг на повідомлення, що містять протизаконний контент.

Як з’ясувалося, текст, що наробив шуму, не зник, а лише був перенесений у розділ «Біт або канал порушує мої авторські права. Що мені робити?

«Усі чати та групові чати Telegram є приватними для своїх учасників. Ми не опрацьовуємо запити, пов’язані з ними. Але набори стікерів, канали та боти Telegram є загальнодоступними», — йдеться на сайті месенджера.

Зміни на сайті месенджера відбулися в ніч із 5 на 6 вересня, коли Павло Дуров опублікував перше офіційне повідомлення після свого затримання у Франції наприкінці серпня. У своєму особистому блозі він прокоментував дії влади і повідомив про зміни в роботі месенджера, що готуються.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.