В машинах ТЦК встановлені засоби РЕБ для блокування сигналу мобільного телефону: українські чоловіки в пастці

Народний депутат Сергій Євтушок повідомив про випадки використання радіоелектронної боротьби (РЕБ) працівниками ТЦК. За його словами, ці системи встановлюються прямо в службові автомобілі військкоматів. Про це депутат від партії “Батьківщина” розповів під час ефіру на телеканалі “Новини LIVE”.

Євтушок зазначив, що співробітники військових комісаріатів використовують засоби РЕБ під час патрулювання. Він отримував звернення від громадян, які повідомляли про випадки, коли працівники ТЦК глушили сигнал мобільного зв’язку. Депутат поділився, що такі інциденти викликали занепокоєння серед населення.

“Мені надходили скарги від людей про те, що під час зупинок працівники ТЦК вмикають обладнання, яке блокує мобільний сигнал. У таких ситуаціях людина не може зателефонувати нікуди, її силою заштовхують у транспорт і доставляють до військкомату. Через кілька годин після проходження медичної комісії, вона вже може опинитися на полігоні”, – розповів нардеп.

Євтушок також наголосив, що у деяких службових автомобілях ТЦК вмонтовані спеціальні системи, які блокують мобільний зв’язок. На його думку, це робиться для того, щоб особа, яка потрапила до такого автомобіля, не змогла зв’язатися з родичами або адвокатом для повідомлення про своє затримання.

Депутат вважає, що такі дії є неправомірними та потребують розгляду з боку відповідних органів.

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Стало відомо скільки працівників ТЦК є учасниками бойових дій.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.