Українцям розповіли, як можна перевірити повістку

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, й військовозобов’язаним чоловікам продовжують вручати повістки для уточнення даних. Тепер у громадян з’явилася можливість перевіряти достовірність цього документа.

Про це повідомив начальник управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Олег Берестовий. Він зазначив, що така функція стала доступною у застосунку «Резерв+». За його словами, під час отримання повістки користувачі можуть сканувати QR-код на документі, щоб переконатися в його законності та уникнути можливих випадків шахрайства.

Берестовий підкреслив, що всі повістки в Україні повинні друкуватися на спеціальних бланках із QR-кодом, після чого їх підписує та засвідчує печаткою керівник територіального центру комплектування (ТЦК).

“Через додаток «Резерв+» можна буде отримати підтвердження законності повістки та необхідності з’явитися відповідно до зазначеної в ній інформації”, — пояснив він.

Окрім того, представник Міноборони додав, що міністерство працює над впровадженням автоматизованої системи виписки повісток через реєстр «Оберіг», де використовуватимуть електронний підпис начальника ТЦК.

Також читайте:

Стало відомо скільки працівників ТЦК є учасниками бойових дій.

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.