Відстрочка без проходження ВЛК та відвідування ТЦК: на чию сторону стають суди

Як відомо, по закону, якщо чоловік має підставу на відстрочку, то він не повинен проходити ВЛК. Але переважно працівники ТЦК керуються внутрішніми розпорядженнями і змушують всіх чоловіків проходити ВЛК інакше не дають право реалізувати відстрочку. Щоб вибороти своє право на відстрочку без проходження ВЛК, деякі чоловіки подають в суд.

Так, із судового реєстру стало відомо про одну з таких справ. Чоловік у травні 2024 року надіслав ТЦК перелік необхідних документів та заяву рекомендованим листом, щоб реалізувати своє право на відстрочку, однак його заяву не розглянули і чоловіка зобов’язали особисто з’явитися до військкомату. Чоловік не погодився з такою відповіддю та звернувся до суду з проханням визнати протиправною бездіяльність ТЦК та змусити їх розглянути його заяву.

У матеріалах справи вказано, що представник ТЦК не скористалися своїм правом на відкликання позовної заяви. Справу розглядав суддя Віталій Григораш, який ознайомився з усіма матеріалами справи. Суддя встановив, що комісія при ТЦК має розглянути усі заяви про надання відстрочки, які надійшли на розгляд, ухвалюючи рішення про надання або відмову у наданні відстрочки.

На думку судді, позивач дотримався вимог надання документів ТЦК, які підтверджують право на відстрочку. Комісія, яка розглядала справу чоловіка не прийняла жодного рішення.

В судді повністю задовольнили позов чоловіка та визнали, що в ТЦК порушили законодавство не прийнявши рішення після отримання заяви на відстрочку. Керівництво військкомату зобов’язали повторно розглянути заяву позивача.

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

В Кабміні назвали зарплату, яку мають отримувати чоловіки, щоб не іти на війну.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.