НБУ змінив правила зняття готівки на касах: що відомо

Національний банк України встановив нові вимоги щодо якості готівки, що видається покупцям на касах супермаркетів та торгових точках.

Як повідомляє прес-служба Нацбанку, ця ініціатива має на меті покращити якість готівкового обігу в країні та забезпечити громадян лише придатними для обігу банкнотами та монетами.

Отже, суб’єкти господарювання, які надають послугу “готівка на касі”, зобов’язані видавати тільки платіжні банкноти та монети, які не викликають сумнівів щодо їх справжності та платіжності. Особливу увагу приділено зношеним банкнотам – їх заборонено видавати клієнтам. Самі зношені банкноти мають бути вилучені з обігу та разом із виручкою здаватися до банків, які обслуговують ці підприємства.

Також Національний банк України запровадив нові правила зберігання суб’єктами господарювання готівки в неробочий час. Підприємства тепер мають право зберігати готівкову виручку в межах встановлених лімітів каси. Якщо сума готівки перевищує цей ліміт, надлишок має бути зараховано на рахунки підприємств, відкриті у постачальників платіжних послуг.

Нагадуємо, що “готівка на касі” є дуже популярною послугою, адже вона дозволяє клієнтам знімати гроші з банківської картки під час здійснення покупок у супермаркеті, АЗС тощо.

Також читайте:

З 1 вересня 2024 року продаж нікотиновмісних продуктів для орального застосування в Україні здійснюватиметься за новими правилами.

ПриватБанк запустив кешбек на кешбек за українські товари.

«Національний кешбек» разом з monobank.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.