Електрокари Tesla отримали просунутий режим виклику з паркування

З оновленням прошивки до версії 2024.27.20 електрокари Tesla отримали нову функцію Actually Smart Summon (ASS), що означає «Дійсно розумний виклик». Сама компанія описує це нововведення в такий спосіб: «Це як магія, але з більшою кількістю технологій та меншою кількістю розмахувань руками».

Фактично функція виклику електрокарів Tesla раніше була доступна в рамках пакету Full Self-Driving (FSD), але тоді вона покладалася на дані з ультразвукових датчиків, які компанія перестала використовувати з 2022 року. У випадку ASS автомобіль орієнтується в просторі за допомогою камер і комп’ютерного зору.

За допомогою ASS можна підкликати електрокар з паркування до себе або у вказану точку в межах 65 метрів. Крім того, автомобіль у процесі нагріє або охолодить салон залежно від ситуації та погоди за бортом. Функція стане в нагоді, якщо ви несете щось важке або на вулиці йде дощ: автомобіль сам до вас доїде і зупиниться максимально близько, наскільки це можливо.

Власникам електрокарів Tesla також доступна функція «Дурного виклику» (Dumb Summon), коли можна в ручному режимі віддалено керувати машиною, орієнтуючись на зображення з бортових камер, що транслюється в мобільний додаток.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.