Нацбанк встановив ліміт на перекази з карток українців: як його обійти

З 1 жовтня Національний банк України впроваджує новий ліміт на перекази з карток українців. Згідно з новими правилами, клієнти банків зможуть переказувати не більше ніж 150 тисяч гривень на місяць між картками. Це обмеження буде діяти протягом півроку, і є ймовірність, що його можуть подовжити.

Проте, економіст Олег Пендзин зауважує, що це обмеження не є серйозною перешкодою для тих, кому потрібно переказувати великі суми. Виявляється, що це ліміт застосовується лише до переказів між картками одного банку. Оскільки громадяни можуть мати картки в кількох банках, вони можуть фактично подвоїти чи навіть потроїти цей ліміт, переказуючи по 150 тисяч гривень з кожної картки в кожному банку.

Крім того, це обмеження стосується тільки вихідних переказів. Вхідні перекази обмеженням не підлягають. Ліміт також не поширюється на картки волонтерів або на картки громадян, які отримують понад 150 тисяч гривень на місяць за умови підтвердження таких доходів.

Ще один варіант обійти ліміт – використовувати перекази через IBAN. Таким чином, є кілька способів, якими можна уникнути встановленого Нацбанком обмеження на перекази.

Згідно з даними НБУ, лише близько 5% клієнтів банків можуть стикатися з цими обмеженнями. Для більшості українців це нововведення не стане суттєвою проблемою.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.