Чи можуть ТЦК забирати у чоловіків водійські права

У Міністерстві оборони дали пояснення громадянам, чи можуть працівники ТЦК та СП самостійно позбавляти прав військовозобов’язаних чоловіків, якщо вони будуть уникати своїх обов’язків щодо військового обліку.

У відомстві зазначили, що самостійно ТЦК та СП вилучити посвідчення водія не можуть. Проте, якщо чоловік буде уникати військового обліку, то ТЦК та СП можуть подавати позов до суду з приводу тимчасового обмеження громадян України у праві керування транспортним засобом під час мобілізації.

«Про позбавлення права керування транспортним засобом вирішуватиме суд», – наголосили у відомстві.

При чому, судові рішення в таких справах повинні виконуватися негайно. Якщо людина оновила дані та встала на військовий облік, їй мають повернути право керування транспортним засобом.

На наступний день після уточнення даних, якщо це було передбачено вимогою, ТЦК та СП повинно надіслати повідомлення про це до виконавчої служби. Обмеження у праві керування транспортним засобом під час мобілізації знімає виконавча служба, – пояснили в Міноборони.

Мобілізація в Україні

Слід нагадати, що перед поданням до суду щодо позбавлення права керувати транспортним засобом існує ще ціла процедура.

Перше працівники ТЦК надсилають повістку поштою, яка вважається врученою, навіть якщо чоловік не отримав лист з повісткою особисто в руки. Наприклад, представник пошти прийшов за місцем реєстрації військовозобов’язаного і якщо ніхто не відкриє йому двері, тоді представник пошти ставить відмітку про неможливість вручення рекомендованого листа з повісткою і відправляє його назад в ТЦК.

Така повістка вважається такою, як належно врученою. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військомат.

Якщо чоловік протягом 14 днів не з’явиться у військкомат, то на нього будуть накладені штрафні санкції, а саме: штраф на суму 17 – 25, 5, а також через суд позбавлення права керувати автомобілем.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.