Windows 11 навчиться шукати пісні та відео на ПК за їх вмістом

У новій тестовій збірці Windows 11 з’явилося згадка нового ІІ-алгоритму пошуку. Його особливістю стане вміння «читати» аудіозаписи та відеоролики як звичайний текст, тому власнику ПК не знадобиться навіть знати назву файлу та дату його створення: достатньо згадати частину його вмісту.

Опис нововведення засвітилося у новій редакції тексту користувальницької угоди. Судячи з зазначених у ньому даних, спеціальний алгоритм зможе індексувати аудіодоріжку в музичних треках та відеозаписах як звичайний текст. Це дозволить шукати треки та ролики не за іменами файлів, а за словами, що містяться в них. Простіше кажучи, для пошуку пісні або фільму достатньо буде вбити в рядок «Провідника» рядок куплета або частину репліки актора.

«…Пошук за словами у ваших індексованих відео-або аудіофайлах. Натискаючи “Я згоден”, ви даєте згоду на сканування медіафайлів на вашому пристрої. За потреби ІІ-модель буде завантажена та встановлена ​​у фоновому режимі… Як тільки модель штучного інтелекту буде налаштована, їй необхідно розшифрувати ваші медіафайли та проіндексувати їх, перш ніж увімкнути пошук за контентом», — зазначається в описі функції.

Швидше за все, нововведення стане частиною функції Recall, що наробила шуму, яка повинна повернутися в інсайдерські збірки Windows у жовтні. Раніше Microsoft відклала її впровадження через критику з боку експертів з IT-безпеки та звичайних користувачів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.