Українці вимагають зменшення мобілізаційного віку: петиція на сайті президента набрала підписи

Петиція №22/229766-еп, в якій сказано, що потрібно знижувати мобілізаційний вік з 60 до 50 років, набрала необхідну кількість підписів. Отже, тепер в Офісі президента мають на неї відреагувати.

Автор петиції Андрій Азаров зазначив, що зменшення мобілізаційного віку слід зробити для поліпшення економічного стану в країні.

Очевидно автор має на увазі, що чоловіки старше 50 років будуть ефективнішими на виробництві. Адже зазвичай чоловіки цього віку уже не мають достатньо фізичних кондицій, щоб виконувати бойові завдання і служити в армії. Але вони мають уміння та досвід, щоб тримати “трудовий фронт”.

Про те, що війна це – справа молодих, дедалі частіше говорять і бойові командири, які не задоволені літнім поповненням, що прибуває на фронт. Вони кажуть, що війна потребує здоров’я, швидких рішень та витривалості, а цього на жаль у літніх людей немає. Тому все частіше лунають заклики щодо зниження нижньої межі мобілізаційного віку до 20 років. А дехто й каже, що треба відразу знижувати до 18.

Подібні думки висловлювали і представники деяких іноземних партнерів, які воліли відправити на війну всіх українців.

Нагадуємо, що у квітні депутати знизили призовний вік з 27 до 25 років. Але про подальше зниження вікового порогу поки не замислюються, оскільки це питання дуже чутливе для суспільства і викличе неабиякий резонанс.

Також читайте:

Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Як безпечно отримати відстрочку за новими правилами.

В Кабміні назвали зарплату, яку мають отримувати чоловіки, щоб не іти на війну.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.