Уряд продовжив виплати українцям: хто й надалі отримуватиме грошову допомогу

У серпні 2024 року закінчився шести місячний термін, протягом якого внутрішні переселенці отримували державні виплати. Проте уряд вирішив подовжити ці виплати ще на пів року.

В Україні багато людей стали вимушеними переселенцями, залишивши свої домівки через бойові дії чи окупацію. Держава надає фінансову підтримку цій категорії населення, виплачуючи їм щомісяця від двох до трьох тисяч гривень. Однак, у березні 2024 року були введені зміни, які обмежили виплати лише для особливо вразливих ВПО і на шість місяців.

Зараз стало відомо, що уряд продовжив надання допомоги ще на наступні шість місяців. За словами пресслужби Міністерства реінтеграції, були внесені зміни до постанови КМУ від 20.03.2022 No 332, які передбачають продовження виплат для особливо вразливих категорій внутрішніх переселенців.

На найближчий пів року допомогу отримуватимуть ті ж категорії ВПО, що і раніше. Це стосується осіб, які не можуть працювати через стан здоров’я, доглядають дітей, тяжко хворих людей або осіб з інвалідністю та мають низький дохід.

Також читайте:

Нові умови від «єОселі»: що відомо про дешеве житло.

Робочий день в Україні запропонували продовжити до 10 годин.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.