Українці зможуть обійти обмеження НБУ на перекази з картки на картку

Національний банк України з 1 жовтня 2024 року тимчасово (на 6 – місяців) встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб “з карти на карту” (також відомі як P2P, C2С). Проте українцям підказали, як можна обійти дані ліміти.

Як обійти введені ліміти розповів економіст Олег Пендзин в ефірі програми Drive Time

Економіст зазначив, що в рішенні НБУ обмежити перекази між картками є дуже важливий нюанс, а саме, обмеження на 150 тисяч гривень діють тільки в одному банку.

Тобто, якщо у людини картки у двох-трьох банках, то з кожного рахунку можна перевести по 150 тисяч гривень. Власне, таким чином українці зможуть частково обійти обмеження.

Олег Пендзин наголосив, що ці обмеження стосуються лише для вихідних переказів з картки – вхідні, як і раніше, можна буде отримувати без будь-яких лімітів. Крім того, він додав, що ці обмеження не стосуватимуться волонтерів і фізичних осіб, у яких доходи перевищують 150 тис. грн. і вони підтверджені.

Експерт також додав, що ці обмеження не стануть серйозною проблемою для тих, хто переказує суми, що перевищують 150 тисяч гривень з одного рахунку. Такі особи можуть здійснювати перекази через IBAN без обмежень.

Також читайте:

Нові умови від «єОселі»: що відомо про дешеве житло.

Робочий день в Україні запропонували продовжити до 10 годин.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.