З 1 вересня зникне з полиць магазинів: яку заборону вже завтра в Україні

З 1 вересня 2024 року продаж нікотинсодержащих продуктів для орального застосування в Україні здійснюватиметься за новими правилами. У зв’язку із змінами до Податкового кодексу, внесеними Законом України №3553-ІХ від 16 січня 2024 року, реалізацію старих залишків продукції без акцизних марок буде заборонено.

Згідно з роз’ясненням Східного міжрегіонального управління ДПС, починаючи з 1 вересня 2024 року, операції з ввезення та продажу товарів з кодом 2404 91 90 00 («Інші продукти для орального застосування, що містять нікотин») будуть обкладатися акцизним податком. Виробники та імпортери таких продуктів мали до 1 липня 2024 року подати заявку на отримання акцизних марок для маркування своєї продукції.

З 1 вересня продаж, зберігання та транспортування нікотинсодержащих продуктів без акцизних марок на території України буде суворо заборонено. Щоб уникнути штрафів та порушень, підприємці зобов’язані отримати необхідні акцизні марки, сплатити їхню вартість та відповідний податок. Ці заходи спрямовані на посилення контролю над обігом продуктів, що містять нікотин, і дотримання податкового законодавства.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.