Українці можуть купити стаж з 1 вересня: ціна

Українці уже давно мають нагоду докупити страховий стаж, щоб вийти на пенсію вчасно. Вартість одного місяця залежить від того, як саме громадяни захочуть купити додатковий період – одразу чи поступово.

З вересня мінімальна ціна одного страхового місяця становитиме 1760 грн. Цей розмір визначається за таким розрахунком: 22% від мінімальної заробітної плати. Слід зазначити, що на сьогодні в Україні розмір мінімальної зарплати становить 8 тисяч гривень.

Українці, які хочуть у майбутньому отримувати пенсію вищу за мінімальну, повинні платити вищий ЄСВ. Крім того, цей податок може сплачувати як роботодавець за офіційно працевлаштованих громадян, так і вони самі у разі неофіційного працевлаштування або у разі бажання збільшити у майбутньому свою пенсію.

Добровільні внески можна сплачувати як за себе, так і за іншу особу. Але запис про особу має бути в Реєстрі застрахованих осіб. Є ще одна умова – громадянин не повинен бути пенсіонером. Розмір і період добровільних внесків можна вибрати виходячи з особистих побажань і фінансових можливостей.

Сума не повинна бути меншою за мінімальний ЄСВ (1760 гривень). Внески зараховуються за місяць, коли вони фактично надійшли на рахунок ПФУ.

Цього року також можна долучитися до системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування за спрощеною процедурою. Для цього необхідно укласти договір добровільного внеску через Портал електронних послуг ПФУ.

Слід зазначити, якщо українці захочуть придбати страховку одразу на певний період, то щомісяця потрібно буде платити подвійний ЄСВ.

Також читайте:

Інформаційний купол України: новий законопроект від ВР.

В АТБ впали ціни на продукти: знижки до 50% діятимуть кілька днів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.