Скільки чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації

За три роки війни все менше чоловіків хоче іти мобілізуватися добровільно. Тому зараз фактично всі визнають, що іде примусова мобілізація, або як в народі кажуть – “Бусифікація”.

Як заявив голова економічного комітету ВР Дмитро Наталуха, що близько 800 тисяч військовозобов’язаних чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути мобілізації.

Близько 800 тис. чоловіків “залягли на дно”, щоб уникнути призову. Вони змінили місце проживання і ходять на роботу, яка оплачується готівкою, – каже Наталуха.

Нардеп також визнав, що чоловіки готові платити любі гроші, щоб їх не мобілізували. За його даним сума взяток може коливатися до 2 мільярдів гривень в рік. Тому він попередив: якщо не змінити підхід до бронювання, то економіка не витримає.

Наталуха зазначив, що до кінця осені у Верховній Раді повинні прийняти законопроект про економічне бронювання, що дозволить вийти із тіні українцям, які мають зарплату 34 -35 тисяч гривень.

Найважливіше те, що економічне бронювання не тільки дозволить українцям з високою зарплатою вийти із тіні, а може посприяти поверненню українців з-за кордону, які зможуть працювати та платити податки вдома не боячись, що їх мобілізують – підкреслив Наталуха.

Також читайте:

Як безпечно отримати відстрочку за новими правилами.

Інформаційний купол України: новий законопроект від ВР.

Міністерство оборони України планує значно розширити базу користувачів мобільного додатку «Резерв+» за рахунок введення нових можливостей.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.