Меню “Пуск” Windows 11 запозичить одну з функцій iOS

У новій бета-версії Windows 11 виникло цікаве нововведення. Йдеться про новий дизайн меню «Пуск», покликаний спростити доступ до часто використовуваних програм. Замість обмеженої кількості іконок та окремої кнопки для виведення повного списку програм Microsoft пропонує користувачам скористатися одним із трюків мобільної ОС.

За даними порталу Neowin, у тестовій збірці 22635.4082 меню «Пуск» автоматично сортує всі встановлені програми за категоріями, створюючи подібність бібліотеки додатків, що тематично розсортовані за групами. Схожим чином програми об’єднуються в iOS та деяких Android-оболонках. Навівши курсор на певну іконку, можна побачити назву пов’язаної з нею програми.

Повідомляється, що Microsoft пропонує 29 категорій за аналогією з Microsoft Store: “Ігри”, “Подорожі”, “Безпека”, “Музика”, “Інструменти розробника”, “Розваги”, “Спорт”, “Новини” і так далі. Поки що автоматичне сортування працює тільки для софту, завантаженого з Microsoft Store — офіційної заяви про долю стороннього софту компанія поки не робила. Коли нововведення дістанеться стабільних білдів ОС, невідомо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.