Коли потрібно оновити свій військовий квиток у «Резерв+»: залишились лічені місяці

Уряд України прийняв нові правила щодо використання електронних військово-облікових документів, зокрема, військового квитка, який тепер доступний у додатку «Резерв+». Відповідно до Постанови No 721 від 18 червня 2024 року, електронний військовий квиток матиме термін дії один рік. Це означає, що в умовах загальної мобілізації українці призовного віку повинні щороку оновлювати свої дані в додатку «Резерв+».

Згідно з новими правилами, електронний військовий квиток, який має таку ж юридичну силу, як і паперовий, може бути пред’явлений представникам ТЦК (територіальних центрів комплектування) нарівні з оригіналом. Це значно спростить життя українцям призовного віку, адже тепер не потрібно носити з собою паперовий військовий квиток, який можна загубити. Достатньо просто показати електронний документ через смартфон.

Щоб отримати електронний військовий квиток через додаток «Резерв+», слід виконати кілька простих кроків:

  • Відкрити додаток «Резерв+» на своєму смартфоні.
  • Оновити свої особисті дані в додатку.
  • Отримати документ з QR-кодом, натиснувши на значок «…» справа під документом.
  • Завантажити військовий квиток у форматі PDF.

Після цього документ можна роздрукувати, надіслати на електронну пошту чи в месенджер або зберегти на Google-диску. Зберігаючи електронний квиток на різних онлайн-ресурсах або електронних носіях, можна уникнути втрати документа у випадку поломки або викрадення смартфону.

Електронний військовий квиток може бути використаний не тільки для пред’явлення працівникам військових комісаріатів чи правоохоронним органам, але й під час прийому на роботу або для отримання послуг у ЦНАПах. Тепер цей документ з QR-кодом на смартфоні має таку ж юридичну силу, що й паперовий військовий квиток.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.