Стало відомо коли можна буде відкупитися від війни офіційно

Через велику діру в бюджеті України у Верховній Раді знову підняли питання про економічне бронювання чоловіків з високими зарплатами.

У Верховній Раді зазначили, що закон про економічне бронювання буде прийнятий до кінця осені. Зараз дуже активно обговорюється питання, яка зарплата повинна бути у працівника, щоб дати йому бронь.

Одна з моделей передбачає, що для бронювання працівник повинен заробляти не менш ніж 34 500–35 000 гривень на місяць.

Друга модель передбачає сплата військового збору за кожного військовозобов’язаного працівника за формулою 1,5% від зарплати + фіксована ставка у розмірі 20 000 грн щомісяця.

Але в цілому у Верховній Раді більш схиляються до першої моделі бронювання, адже не кожен роботодавець буде платити 20 тисяч гривень за працівника, щоб його забронювати.

Народний депутат Ярослав Железняк з посиланням на інформацію, озвучену представниками Міністерства економіки на засіданні профільного комітету Верховної Ради повідомив, економічне бронювання планують запровадити У жовтні-листопаді 2024 року.

За його словами, остаточне рішення щодо моделі економічного бронювання ще не ухвалене, оскільки вище політичне керівництво має висловити свою позицію з цього приводу.

Ярослав Железняк зазначив, що за скромними підрахунками реалізація цього механізму може щороку поповнювати бюджет 40 – 60 мільярдів гривень. Але для реалізації цієї ініціативи необхідно запровадити місячну звітність щодо податків на заробітну плату, щоб контролювати надходження до бюджету та ефективність механізму.

Слід зазначити, що багато представників влади проти економічного бронювання, оскільки це розділяє населення. Багатьом не подобалася ідея, що громадяни з високими доходами можуть офіційно “відкупитися” від служби в армії, тоді як “воюватимуть лише бідні”.

Але більшість представників влади зазначає, що економіку, яка перебуває у кризовому стані, слід відновлювати. І це можна зробити піднявши податки для чоловіків, які мають високі зарплати.

І найважливіше те, економічне бронювання може сприяти поверненню українців з-за кордону, які зможуть працювати та платити податки вдома не боячись, що їх мобілізують.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.