В Кабміні назвали зарплату, яку мають отримувати чоловіки, щоб не іти на війну

Економічне бронювання як ніколи стоїть гостро на обговорені у Верховній Раді, адже бюджет України потребує величезних надходжень. У Кабміні назвали заробітну плату, яку потрібно отримувати військовозобов’язаним, щоб їх не призвали до ЗСУ.

Уряд дійшов до того висновку, що за допомогою економічного бронювання можна наповнити бюджет України. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв, що українці повинні або “працювати”, або “воювати”.

У Офісі президента повідомили,  що Кабінет міністрів розглядає кілька моделей економічного бронювання. Перше – офіційна зарплата військовозобов’язаного повинна бути 34,5 – 35 тисяч гривень. Це має спонукати роботодавців до легалізації доходів працівників і виведення бізнесу з тіні, адже у них буде можливість забронювати працівників і не боятися, що їх завтра мобілізують.

Друга модель передбачає, що критерій зарплати буде додано до чинної урядової постанови, яка дозволяє бронювати працівників критично важливих установ. Вони повинні відповідати кільком критеріям, а саме: середня заробітна плата працівників, суми сплачених податків та річних надходжень в іноземній валюті.

Запровадження економічного бронювання й принципу “Воюй або працюй” має суттєво допомогти в наповненні бюджету. Очікується, що від цих нововведень в бюджет країни додатково буде надходити 10 мільярдів гривень щомісяця. Це дуже важливо, тому що без міцного тилу не може тривати боротьба на фронті.

Нагадаємо, що зараз бронювання передбачено для чоловіків які працюють на критично важливих підприємствах. Мова йде про ті підприємства, які забезпечують потреби Сил оборони та населення.

Багато представників влади проти економічного бронювання, адже це розділяє населення. Багатьом не сподобалася ідея, що громадяни з високими доходами можуть офіційно “відкупитися” від служби в армії, тоді як “воюватимуть лише бідні”. Проте прихильники нової концепції наголошують, що ухилянти, які мають гроші і так відкуповуються від армії, , але роблять це таємно, домовляючись із недобросовісними працівниками ТЦК.

Також вказано, що вітчизняну економіку, яка перебуває у кризовому стані, слід відновлювати. І це можна зробити, якщо військовозобов’язані чоловіки сплачуватимуть більший військовий збір зі свого високого доходу.

І що саме головне, економічне бронювання може сприяти поверненню з-за кордону українців, які зможуть працювати та платити податки вдома і не боятися, що їх мобілізують.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.