Буде принцип «воюй або працюй», який передбачає низку заходів: що відомо

Уряд планує запровадити принцип “Воюй або працюй”, що передбачає низку заходів, які дозволять вивести ринок праці з тіні.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на форумі “Україна 24. Незалежність”.

За його словами, в Україні є критична потреба зібрати ще понад 500 мільярдів гривень до бюджету до кінця поточного року.

«Зараз у нас є критична потреба зібрати кошти на нашу обороноздатність. Це сотні мільярдів гривень. Фактично в парламент подали зміни до бюджету на 500 млрд грн. Це цього року. Це те, що нам потрібно, щоб заплатити зарплати нашим військовим, кількість яких постійно зростає, для того, щоб купувати обладнання і фінансувати український оборонпром» – пояснив він.

Одним із варіантів, щоб покращити наповнення бюджету, який розглядають чиновники, є збільшення внутрішніх запозичень.

Наш ринок до цього готовий. Фінустанови, банки, НБУ – ми вже провели відповідні переговори і бачимо потенціал до кінця року. Друге – підвищення ставки податку на прибуток банків.Третій – це розширення бази для військового збору на підвищення ставок , – зазначив Шмигаль.

Щодо принципу “воюй або працюй”, то прем’єр додав, що з 2022-го українська економіка втратила 3,5 мільйона робочих місць, що становить 30% економіки. При цьому для підтримки армії необхідно не менше 10 мільйонів робочих місць. Наразі офіційна кількість становить менше 8 мільйонів, які офіційно працюють і платять податки.

В економіці є цілий ряд професій, які працюють у тіні і не платять податки, ці професії вкрай потрібні Силам оборони. Принцип “воюй або працюй” не новий, його уже давно озвучував президент України і ми погоджуємося з цим принципом. Люди мають або воювати, або робити все, щоб забезпечити тих, хто воює, всім необхідним, – пояснює Шмигаль.

Також Шмигаль зазначив, що на 2025 рік є незакрита потреба у фінансуванні близько 15 млрд доларів.

Раніше наша редакція розповідала:

У Міноборони повідомили про новий спосіб пошуку ухилянтів.

У МОН порахували, скільки ухилянтів навчаються в вишах

В Україні уже почали масово розсилати повістки поштою: що потрібно знати.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.